/ Opvang / Peuteropvang

Peuteropvang/peuterspeelzaal

Voor ouders die geen dagopvang nodig hebben, maar de ontwikkeling van hun peuter en voorbereiding op de basisschool belangrijk vinden, bieden we peuterspeelzaal. Onze groep Puppy’s is speciaal voor peuters van 2,5 tot 4 jaar. Spelen is op deze leeftijd nog erg belangrijk.
We werken op deze groep met de VVE methode van Uk en Puk.

De peuterspeelzaal kent vaste tijden.

Daarnaast bieden we opvang voor kinderen in de peuterleeftijd in de kinderdagopvang.
Opvang kan dan voor een halve dag zijn of een deel van de ochtend op tijden die aansluiten bij de basisschooltijden.
Voor ouders die beide werken, is er bij de kinderdagopvang Visjes peuteropvang voor hele dagen.
Ook bij peuters staat plezier voorop.
Toch willen we daarnaast ook een bijdrage leveren aan hun ontwikkeling.

We streven daarom naar een aanbod van VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie). Dat is spelen en ontwikkelen tegelijk. Dat bieden we aan zowel niet peuters met een VVE-indicatie, als peuters zonder een indicatie. Gewoon, omdat ze het waard zijn.

Voor de peuterspeelzaal heeft u 2 mogelijkheden, u komt in aanmerking voor de kinderopvangtoeslag of u komt aanmerking voor de gemeentelijke subsidie. Wanneer u in aanmerking komt voor de kinderopvangtoeslag kunt u hier de nettokosten berekenen. Wanneer ouder(s) niet werkt, studeert of een inburgering volgt is er mogelijkheid dat u in aanmerking komt voor de subsidie van de gemeente. Voorwaarde hiervoor is ook dat uw peuter niet jonger is dan 2,5 jaar. Hieronder kunt u de nettokosten berekenen.

Als het voor u niet duidelijk is voor welke mogelijkheid u in aanmerking komt kunt u contact opnemen of een afspraak maken voor een rondleiding.